Topnyheder

Global rejseportal opfordrer turister til at boykotte elefantridning og selfies

Sammen med World Animal Protection har rejseportalen Airbnb udarbejdet en dyrevelfærdspolitik. Den råder til, at man oplever vilde dyr i naturen.

Airbnb fraråder sine kunder at støtte foretagender, der udnytter vilde dyrs velfærd. Arkivfoto

Folk skal lade være med at tage selfies med vilde dyr, som er blevet indfanget til formålet, og de skal holde sig fra elefantridning.

Det er blot nogle af punkterne i en ny dyrevelfærdspolitik, som rejseportalen Airbnb har udarbejdet i samarbejde med World Animal Protection.

"Livet er bedre med dyr. Men for mange travle mennesker er det tætteste, de kommer dyrene, at betragte dem på en skærm. Med Airbnb Dyreoplevelser kommer lokale og rejsende meget tættere på dyrene i den virkelige verden - og i modsætning til mange andre dyreattraktioner derude, så foregår det på an ansvarlig facon," siger Brian Chesky, administrerende direktør og medstifter af Airbnb, i en pressemeddelelse.

Portalen har en kategori dedikeret til dyreoplevelser, og her ønsker man altså at udelukke ture, der går på kompromis med dyrevelfærden, såsom elefantridning og selfies med bedøvede tigre. I stedet opfordrer Airbnb sine lejere til at møde dyrene i deres naturlige habitat.

Eksempelvis tilbyder den, at man kan blive bøffelhyrde for en dag i Portugal, opleve polarræve i Island, tage på vandring med alpakaer i Sverige eller hjælpe med at redde hunde, der strejfer om nær Tjernobyl.

"Den nye dyrevelfærdspolitik, der er udarbejdet i samråd med vores dyrevelfærdseksperter, sikrer, at rejsende har mange muligheder for at opleve dyrene på en måde, der sætter dyrenes velfærd i første række," siger Gitte Buchhave, der er direktør i World Animal Protection.

Dyrepolitikken nævner blandt andet følgende:

  • Vilde dyr: Der bør ikke være direkte kontakt: Herunder, men ikke begrænset til, at kæle for, fodre eller ride på dyr.

  • Arbejdsdyr: Højst én rytter eller 20 procent af dyrets vægt. Dyret må aldrig overanstrenges.

  • Havpattedyr: Bør aldrig holdes i fangenskab for underholdningsformål.

  • Bredere værtsvirksomhed: Bør ikke omfatte elefantridning, interaktion med store kattedyr, ulovlig handel med vilde dyr, sportsbegivenheder som trofæjagt eller dyr, der optræder for underholdningens skyld.

  • Ansvarlige rejser: Ingen vilde dyr som selfierekvisitter og ingen negative træningsteknikker.

Airbnb er en global rejseportal, der formidler ophold mellem private.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE