Topnyheder

CO2-niveauet slår rekord - ikke set lignende i 800.000 år

Den globale opvarmning fortsætter, og niveauet af drivhusgasser i atmosfæren slog rekord sidste år. Det viser en årlig klimarapport, som forskere fra over 60 lande har bidraget til.

Global opvarmning fortsætter, viser en ny rapport om klimaets tilstand. Foto: John LeGear

Selv hvis mennesket stoppede med at udlede drivhusgasser i morgen, ville atmosfæren stadig blive opvarmet i muligvis op mod et århundrede, lød det fra Greg Johnson, oceanograf ved det amerikanske forskningsinstitut Noaa, da den årlige klimarapport 'State of the Climate in 2017' blev præsenteret.

Rapporten, der er blevet til med bidrag fra 524 forskere fra 65 lande, viser bl.a., at den globale opvarmning fortsætter, og at særligt Arktis mærker varmen. Isens udbredelse var 8 pct. lavere end gennemsnittet for perioden 1981-2010.

Læs mere på sciencemag.org, hvor der også er et link til rapporten.

ANNONCE