Topnyheder

Kraftig stigning i salg af velfærdskød

Danskerne er vilde med kød fra dyr, der har haft høj velfærd. Salget går så godt, at Salling Groups indkøbsdirektør kalder det "bemærkelsesværdigt".

Økologiske grise og andre velfærdsdyr er blevet mere populære hos de danske forbrugere. Foto: Pixabay

Økologisk og frilandskød er populært hos danskerne. På to et halvt år er salget af produkter med det højeste niveau af dyrevelfærd steget med 250 mio. kr. i Salling Group-kæderne Netto, Bilka og Føtex, oplyser Salling Group i en pressemeddelelse.

Det højeste niveau af dyrevelfærd gælder produkter, som enten er økologiske, frilandsprodukter, anbefalet af Dyrenes Beskyttelse eller har tre hjerter i statens eget dyrevelfærdsmærke, der føres i Salling Groups butikker.

– Det er en bemærkelsesværdig udvikling. Et øget salg på 250 mio. kr. af en særlig type varer kommer bestemt ikke af sig selv, men det viser, at vores kunder i stor stil prioriterer gode forhold for dyrene, siger indkøbsdirektør Jeppe Dahl Jeppesen.

Dermed er man også ved at realisere den målsætning, man satte sammen med Dyrenes Beskyttelse om at nå en omsætning på en halv mia. kr. frem mod 2020.

- Jeg er pavestolt over, at det er lykkedes med at sætte dyrevelfærd på dagsordenen og få flere danskere til at vælge det gode dyreliv til ved køledisken. Stor ros til Salling Group for det store arbejde og de flotte ambitioner, som er med til at gøre en forskel for mange dyr. Nu kigger vi fremad og ser på, hvordan vi kan være med til at løfte dyrevelfærden for endnu flere dyr, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Ifølge Jeppe Dahl Jeppesen er prisen stadig den største hindring for forbrugerne, og han håber derfor, at produktionen af dyrevelfærdsprodukter stiger, så priserne kan falde.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE