Topnyheder

Flere dyreværnssager end nogensinde før

Sidste år håndterede Dyrenes Beskyttelse 3.747 dyreværnssager. Tallet dækker over både kæledyr og landbrugsdyr og har aldrig været så højt.

Dyrenes Beskyttelse har modtaget et rekordstort antal anmeldelser om dyreværnssager. Antallet kan skyldes, at flere er blevet opmærksomme på muligheden for at anmelde sagerne. Genrefoto: Pixabay

2017 blev et travlt år for Dyrenes Beskyttelses vagtcentral, der håndterede 3.747 dyreværnssager med i alt 24.995 dyr i nød.

Det er flere dyreværnssager end nogensinde før, og en stigning på 7,5 pct. flere sager i forhold til 2016. Henrik Bucholdtz, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, mener dog ikke, at der generelt er tale om, at man behandler dyr dårligere, end man gjorde tidligere.

- Siden vi startede Dyrenes Vagtcentral for seks år siden, tror jeg, folk er blevet mere bevidste om, at man kan ringe 1812, hvis man ser et dyr, der ikke har det godt. Hver gang en person ringer, giver det os muligheden for at give endnu flere dyr et bedre liv, siger Henrik Bucholdtz i en pressemeddelelse.

Dyreværnssager er sager, hvor mennesker har haft ansvaret for, at et dyr er kommet i nød. Det kan for eksempel være en sag om mishandling eller vanrøgt af egne eller andres dyr.

Selvom Dyrenes Vagtcentral får flest henvendelser om hunde og katte, er der procentvis flere landbrugsdyr pr henvendelse, der er i nød. Landbrugsdyr udgjorde i alt 59 procent af det samlede antal dyr, der havde brug for hjælp.

Antallet af dyreværnssager fordelt på regioner. Grafik: Dyrenes Beskyttelse

Ikke alle sager ender hos politiet Det er ikke alle dyreværnssager, der ender med politianmeldelse og fjernelse af dyrene.Tallene dækker også over flere sager, hvor der er opstået en dialog med ejerne, så de kan få en bedre mulighed for at passe på deres dyr i fremtiden.

- Vores udgangspunkt er at løse sagerne gennem råd og vejledning, så vi får glade dyr og ejere. Vi ser heldigvis ikke så ofte, at folk bevidst mishandler eller vanrøgter dyr, og i de sager politianmelder vi altid, siger Henrik Bucholdtz og fortsætter:

- I mange tilfælde er opgaven vokset ejerne over hovedet, og de har brug for hjælp. Så træder vi til, og hjælper til at få ordentlige forhold for dyrene igen. I sidste ende kan vi også overtage dyrene og give dem et nyt hjem via vores internater, hvis vi vurderer det er for dyrets bedste.

Hvis man har mistanke om, at et eller flere dyr går under dårlige forhold, kan man døgnet rundt anonymt ringe til Dyrenes Vagtcentral 1812.

/Globalen

ANNONCE