Topnyheder

Forbud mod at avle hvaler og delfiner i fangenskab annulleres

Dyrevenner jublede, da Frankrig sidste år vedtog en lov, der forbyder at avle på spækhuggere og delfiner i fangenskab. Nu har landets højesteret annulleret loven.

Det skulle have været ulovligt at avle på delfiner i fangenskab, men lovforslaget er blevet underkendt i retten. Foto: Pixabay

Det bliver alligevel lovligt at avle på delfiner og spækhuggere i fangenskab i Frankrig, efter at landets højesteret har annulleret det forbud, som regeringen vedtog sidste år.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som også beretter, at domstolens beslutning skyldes "uregelmæssigheder" i det oprindelige lovforslag. Det nævnes ikke, hvad uregelmæssighederne dækker over.

- Det er godt nyt for vores dyr og zoologiske haver. Lovforslaget kunne have truet vores institutioner, siger Pascal Picot, chef for Marineland Antibes - Europas største marinepark - ifølge Reuters.

Loven havde oprindeligt til hensigt at styrke dyrevelfærden. Ud over avlsforbuddet blev det også forbudt at indfange nye vilde dyr til bassinerne, direkte kontakt mellem publikum og dyr - såsom at svømme med delfinerne - blev forbudt, og der kom krav om, at bassinerne skulle udvides for at give dyrene mere plads.

Fem dyreværnsgrupper kaldte det dengang i en fælles udtalelse for et historisk skridt.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE