Topnyheder

Italien forbyder dyr i cirkus

Samtlige dyr bliver nu bandlyst fra cirkusser og omrejsende shows i Italien. Dyrevenner er begejstrede, mens Dyrenes Beskyttelse kalder situationen i Danmark for "pinlig".

Videoen viser en undersøgelse af et britisk cirkus foretaget af dyreværnsorganisationen Animal Defenders International.

I fremtiden vil cirkusser og omrejsende shows i Italien være uden dyr. Det er kendsgerningen, efter at landets politikere har besluttet at forbyde dyr i branchen. Det skriver The Independent.

I løbet af det kommende år skal myndighederne have lagt en plan for, hvordan brugen af dyrene til underholdning konkret skal udfases.

Dyrevennerne i organisation Animal Defenders International (ADI) kalder beslutningen for et stort gennembrud.

- Cirkusserne kan simpelthen ikke opfylde alle dyrenes behov, når man uge efter uge rejser fra sted til sted og bruger midlertidige sammenklappelige bure og indhegninger, siger ADI's præsident, Jan Cramer ifølge The Independent.

Han tilføjer, at ADI's egne undersøgelser har vist, at dyremishandling finder sted i dele af underholdningsindustrien for at få dyrene til at udføre tricks.

Dyrenes Beskyttelse: Pinligt, Danmark

Der er omtrent 100 cirkusser med sammenlagt ca. 2.000 dyr i Italien, som ifølge The Independent er det 41. land, der forbyder dyr eller vilde dyr i cirkus. Et forbud er også på tale i Wales og Skotland. I Danmark er der - trods pres fra Dyrenes Beskyttelse - intet forbud på tale.

Det har fået foreningens direktør Britta Riis til at kalde den danske situation for pinlig.

I 2015 afviste Venstres dyrevelfærdsordfører, Erling Bonnesen, et forbud:

- Det er et populistisk slag i luften, og vi har i Venstre ingen planer om at forbyde vilde dyr i cirkusser i Danmark, sagde han dengang til Ritzaus Bureau.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE