Topnyheder

Far og søn drager på livsfarlig ekspedition udelukkende ved hjælp af grøn energi

Med solceller, biobrændsel og bæredygtigt dyrket mad vil en britisk familiefar og hans søn vise omverdenen, hvor langt man kan komme med grøn energi.

Se videoindslaget om ekspeditionen herover

61-årige Robert Swan og hans 23-årige søn Barney drager onsdag af sted på en otte uger lang og farefuld færd på knap 1.000 km for at nå Sydpolen. Det bemærkelsesværdige ved turen er, at de to udelukkende får hjælp fra solceller, biobrændsel og bæredygtigt dyrket mad.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- For første gang i historien vil vi overleve kun ved hjælp af vedvarende energi. Det er aldrig gjort før, siger den 61-årige Robert Swan, som er den første person, der har gået på både Syd- og Nordpolen, til Reuters.

Mens den primære energikilde skal komme fra solen, vil de under de mest ekstreme kuldegrader - de forventer ned til minus 40 grader - gøre brug af biobrændsel fra savsmuld for at holde varmen.

Vil gøre opmærksom på klimaforandringerne

Hensigten med ekspeditionen er at gøre opmærksom på klimaforandringerne og vise, hvor langt man kan komme ved hjælp af grøn energi.

- Hvis vi er her på det mest ugæstfri sted på Jorden og kan overleve udelukkende ved hjælp af vedvarende energi, hvad er det så, I gør derhjemme? spurgte Robert Swan retorisk i et tidligere interview med Huffington Post.

Efter at have bevidnet global opvarmnings påvirkning af Arktis, der er svundet kraftigt ind, har Robert Swan viet sit liv til at beskytte Antarktis. Han holder foredrag verden over og har stiftet organisationen 2041, der har til formål at samle organisationer i kampen mod klimaforandringerne og undervise for en verden baseret på ren energi.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE