Topnyheder

Spar CO2: reparer i stedet for at købe nyt

KLIMAKORRESPONDENTEN: Der er flere gode grunde til at reparere i stedet for at købe nyt, og kan man ikke selv finde ud af det, er der hjælp at hente.

Når man lapper sine hullede bukser, reparerer sin ødelagte blender og nøjes med at udskifte den knuste skærm på sin telefon i stedet for at købe en hel ny telefon og smide den gamle ud, så sparer man både penge og CO2.

Har man ikke selv hænderne skruet godt på, er der endda mennesker, der vil hjælpe en helt gratis på såkaldte reparationscaféer rundt omkring i landet. Det lyder som en ren win-win-situation, og det er det næsten også. Man skal dog tænke nøje over, hvad man bruger de sparede penge på, hvis det ikke skal give klimamæssigt bagslag og ende med, at man forurener endnu mere, end man havde gjort ved at smide sine hullede bukser ud og købe et nyt par i stedet.

Hvor meget CO2, du kan spare, hvad en reparationscafé er, og hvordan du bør bruge dine sparede penge, kan du høre i tredje afsnit af Klimakorrespondenten, hvor Lærke Taidal undersøger, hvordan hun kan sænke sit CO2-udslip fra tøj og andre ting.

Missede du podcast #2 "Sådan spiser du mere klimavenligt", kan du høre den her.

Klimakorrespondenten er et journalistisk projekt af freelancer Lærke Taidal. Hun har indgået et samarbejde med Globalen, der løbende vil bringe en række af hendes klimarelaterede

podcasts på globalen.dk. De kan også findes på iTunes, Soundcloud og Facebook.

ANNONCE