Topnyheder

Verdenskendt modefirma bandlyser pels

Det internationale modehus Gucci stopper med at bruge pels. At så stort et brand dropper pels kan skabe en sneboldeffekt, vurderer en dyreværnsorganisation.

Gucci er det seneste modehus, der har valgt at skrotte pels. Foto: Anima/Fur Free Alliance

Det førende verdenskendte modehus Gucci har valgt at stoppe helt med at bruge pels i sine kollektioner. Beslutningen er truffet efter dialog med den internationale koalition Fur Free Alliance, som Anima er formand for. Det oplyser Anima i en pressemeddelelse.

Den pelsfri politik vil træde i kraft fra forår/sommer 2018.

- Social ansvarlighed er en af Guccis kerneværdier, og vi vil fortsat stræbe efter at gøre det bedre for miljø og dyr. Med hjælp fra dyreværnsorganisationer er Gucci spændte på at tage dette næste skridt og håber at det vil hjælpe med at inspirere til innovation og skabe opmærksomhed, og i det hele taget forandre luksus modeindustrien til det bedre, udtaler Marco Bizzarri, CEO og præsident hos Gucci.

"En game-changer for hele modeindustrien"

Den pels, der bruges i modebranchen, kommer primært fra pelsfarme, hvor vilde dyr som mink og ræve indespærres i små bure og dræbes med strøm eller kvælende gas for ikke at skade pelsen. Skindene gennemgår miljøskadelige kemiske processer som garvning og farvning, før de kan anvendes på det færdige tøj.

- Det er en game-changer for hele modeindustrien at Gucci dropper pels. Gucci er en af de største trendsættere i international mode, og vi ser, at de andre brands følger nøje med i, hvad Gucci gør. Denne nye politik vil skabe en sneboldeffekt over hele verden. Dette kommer til at redde utallige dyr fra at blive pint på pelsfarme og blive udsat for smertefuld aflivning med gas og strøm, udtaler Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima.

Gucci kommer med sin pelsfri politik i godt selskab. Sidste år valgte Armani at blive pelsfri, og også firmaer som Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney og herhjemme Bestseller, DK Company og Magasin, har været pelsfri igennem lang tid.

Anima administrerer Fur Free Retailer-programmet i Danmark, og på foreningens pelsfri liste findes nu over 200 modevirksomheder, der inkluderer de største danske aktører i modebranchen.

I september kunne det internationale program Fur Free Retailer fejre at have rundet 750 designere og modevirksomheder, der har tilsluttet sig en politik om ikke at producere og sælge pels. Det skete, da den store onlineforhandler Yoox Net-A-Porter blev medlem nr. 750.

Programmet Fur Free Retailer drives i 20 lande af koalitionen Fur Free Alliance, som Anima er formand for.

ANNONCE