Topnyheder

Globalen indleder samarbejde med 'Klimakorrespondenten'

Journalist Lærke Taidal vil med sin podcast 'Klimakorrespondenten' undersøge, hvad vi selv kan gøre for at modvirke klimaforandringerne. Følg hendes rejse her.

Hvad vil du gerne lære mere for at leve et klimavenligt liv? Hvor meget fylder vores privatforbrug i CO2-regnskabet? Hvordan rejser man mest klimavenligt?

Det er nogle af de spørgsmål, som journalist Lærke Taidal vil gå i dybden med og forsøge at besvare i sin nye podcast 'Klimakorrespondenten', der fremover også vil blive bragt på Globalen - i forvejen er de også tilgængelige på Facebook, iTunes og Soundcloud.

Dermed får Globalens dækning af klimaet en ekstra og mere personlig dimension qua podcastens fokus på, hvad vi som individer selv kan gøre for at værne om klimaet og modvirke klimaforandringerne.

I sin første podcast, som kan høres herunder, får Lærke Taidal analyseret sit eget CO2-aftryk og bliver noget overrasket over, hvor stort det er. Desuden interviewer hun Torben Chrintz fra Danmarks grønne tænketank Concito - og han har et klart budskab: Atmosfæren er "fucking ligeglad" med, om vi udleder CO2, hvis vi bare hiver det ind i igen. Men vi kan ikke nøjes med at købe CO2-"aflad" gennem skovrejsningsprojekter, forklarede han.

Hør podcasten:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE