Topnyheder

Danskernes standby forurener som 154.000 biler

Mange danskere lader elektronikken stå på standby. Selvom det kan virke ubetydeligt for klimaet og elregningen, har det faktisk stor betydning i det samlede regnestykke.

Mange danskere lader elapparaterne stå på standby - det er dyrt for klimaet og pengepungen. Foto: Pixabay

Næsten halvdelen af danskerne - 44 pct. - glemmer eller undlader at slukke helt for apparaterne i hjemmet konsekvent eller næsten altid. Det viser en ny undersøgelse, som Megafon har udført for energiselskabet NRGi. Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

Det massive standbyforbrug udleder hele 450.000 ton CO2 om året, hvilket svarer til 154.000 biler, hvis de kører 40 km om dagen.

Ud over at skade klimaet er det også penge ud af vinduet. Ifølge NRGi's beregning koster standbyforbruget en almindelig børnefamilie 1.000 kr. om året.

Det er især ældre elapparater inden for tv, musikanlæg og store computere, men også spilkonsoller, der er store syndere.

Energirådgiver Benny Hebsgaard anbefaler derfor, at man benytter spareskinner, som kan slukke for enhederne helt. NRGi har også lavet en app, som kan fås til både iPhone og Android - med den kan man følge sit eget elforbrug.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE