Topnyheder

Se billederne af pelsindustriens monsterræve

Pelsindustrien har fremavlet ræve så store, at de har svært ved at gå. En finsk dyreværnsorganisation har taget billeder fra en af de finske pelsfarme med monsterræve.

Billeder optaget og offentliggjort af den finske dyreværnsorganisation Oikeutta Elaimille i sommer viser indavlede ræve, der er så store, at deres ben har besvære med at bære dem.

Trods det avles rævene stadigt større, for at de skal give mere pels og dermed flere penge til avleren.

Det skriver dyreværnsorganisationen Anima i en pressemeddelelse, hvori Oikeutta Eläimilles fund omtales.

- På alle farme, hvor der er filmet er rævehannerne så store, at de har svært ved at bevæge sig. Benene er forvredne og mange lider af øjenbetændelse, siger Kristo Muurimaa fra Oikeutta Eläimille.

Pels ender i Danmark Finske pelsdyravlere leverer skind til flere firmaer i Danmark under navnet SAGA Furs. Her garanteres for, at velfærden er god, men billederne viser en anden virkelighed. Blandt de danske mærker, som bruger pels fra SAGA er designeren Astrid Andersen og børnetøjsfirmaet Ver de Terre, der bl.a. har leveret flyverdragter med pels til det danske kongehus. Det er imidlertid umuligt at dokumentere, om de nævnte firmaer får pels fra monsterrævene.

Thorbjørn Schiønning der leder den danske dyreværnsorganisation Animas kampagne for pelsdyr, oplyser til Globalen, at skindet sælges på pelsauktioner, og at man derfor ikke kan spore, hvor den ender.

Globalen har kontaktet både Astrid Andersen og Ver de Terres presseafdeling på mail, men har efter to døgn ikke fået svar på henvendelsen.

Vil henvende sig til firmaer, der bruger finsk pels

Anima arbejder for at stoppe pelsdyravl i hele Europa. Foreningen vil nu bede de danske firmaer, der bruger pels fra Finland om at stoppe det omgående.

- Når firmaer siger, at deres pels er ansvarlig, så stikker de forbrugerne og sig selv blår i øjnene. De her afsløringer viser igen, at pelsavlere sætter penge over dyrevelfærd, og hver eneste pelskrave betyder ufattelig lidelse for en burræv. Pels er 100 procent unødvendigt for alle andre, end de dyr som er født med den, og det er på tide, at stoppe industrien, siger Thorbjørn Schiønning der leder Animas kampagne for pelsdyr.

Ræveavl er forbudt i Danmark og under udfasning. I de seneste måneder har både Tyskland og Tjekkiet valgt at indføre lovgivning, der lukker pelsfarmene, netop pga. dyrenes forhold. I alt har mere end 10 EU-lande forbudt pelsavl.

Se videodokumentation herover.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE