Topnyheder

Kilder: USA vil ikke ud af klimaaftalen alligevel

Trump-administrationen har tilsyneladende tænkt sig at forblive i klimaaftalen. Klimaambitionerne vil dog blive væsentligt ringere end under præsident Obama.

USA vil alligevel ikke trække sig ud af klimaaftalen, som præsident Donald Trump ellers proklamerede i sommer. Sådan lyder det fra flere kilder på baggrund af et nyligt klimamøde i Toronto, Canada. Det skriver Wall Street Journal.

Donald Trump lagde op til, at USA eventuelt ville genindtræde i aftalen, hvis man kunne genforhandle den, men i stedet lægger administrationen op til, at USA reviderer de klimamål, som Trumps forgænger Barack Obama underskrev. Det kan altså betyde lavere klimaambitioner, men at USA stadig vil være en del af det internationale klimasamarbejde og ikke kører i et parallelt spor. Klimaaftalen lægger netop op til, at landene selv må definere deres klimamål.

- USA har meddelt, at man ikke vil genforhandle Parisaftalen, men man vil se på at revidere de betingelser, som man er indtrådt i aftalen med, siger Miguel Arias Cañete, EU's klimakommissær, ifølge Wall Street Journal.

USA vil stadig svække klimaambitionerne

Det Hvide Hus' vice-pressesekretær Lindsay Walters oplyser, at USA vil trække sig, medmindre man kan genindtræde i aftalen på vilkår, der er "mere favorable" for landet.

Ifølge Wall Street Journal har USA's seneste udmeldinger - at man ikke vil genforhandle hele aftalen eller køre i et parallelt spor til den - skabt optimisme blandt de øvrige landes repræsentanter.

- Det glæder os, at USA fortsætter med at engagere sig og anerkende de økonomiske muligheder, der er med grøn vækst, herunder grøn energi, siger Catherine McKenna, Canadas miljøminister, til avisen.

Der er dog lagt op til, at USA næsten med sikkerhed vil svække sine klimamål markant i forhold til tiden under Barack Obama, selvom landet forbliver i aftalen.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE