Topnyheder

Rejeopdrættere forsvarer, at de skærer øjnene af levende rejer uden bedøvelse

En dyreværnsgruppe har sat fokus på industriens praksis med at gøre rejer blinde uden bedøvelse. Lige nu er det den bedste mulighed, lyder industriens svar.

De australske rejeopdrættere svarer nu på kritikken af, at de skærer øjnene op eller klipper dem af levende rejer uden bedøvelse, hvilket gøres for at øge deres reproduktion.

- Det er 'best practice' på nuværende tidspunkt, siger Matt West, præsident for brancheforeningen Australian Prawn Farmers Association til nyhedsbureauet AAP.

- Vi sætter det højt at reducere stress blandt disse dyr. Vi er en meget proaktiv industri, og hvis der kommer en ny metode, som er brugbar for industrien, vil vi implementere den, tilføjer han.

Øjnene fjernes for at få rejerne til at formere sig hurtigere

Kritikken kommer fra den australske dyreværnsorganisation Animal Australia. Den har nu indsamlet over 25.000 underskrifter mod opdrætternes praksis med at skære hunnernes øjne op eller af for at påvirke deres hormoner - bag øjnene sidder nemlig en kirtel og ved at ødelægge den, kan man øge deres fertilitet og dermed få dem til at avle hurtigere.

Ifølge Matt West undgår man således at skulle fange flere millioner vilde rejer, fordi man kan øge produktionen af dem i opdræt.

Animals Australias CEO, Glenys Oogjes, mener dog, at praksissen udsætter rejerne for smerte og henviser til, at man med de rette betingelser kan få hunnerne til at formere sig uden at skulle skære deres øjne af og ødelægge kirtlen. Storproducenten i Latinamerika SeaJoy har således formået at udfase proceduren.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE