Topnyheder

Frankrig vil forbyde olie- og gasproduktion

Den franske regering har fremsat et lovforslag, der vil forbyde al fransk produktion af olie og gas. Det betyder også, at skifergas får det røde kort.

Den franske olie- og gasproduktion skal stoppe fra 2040. Sådan lyder et nyt lovforslag fra den franske regering. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Forslaget anses dog for at være mest symbolsk, da landets egen olie- og gasproduktion blot udgør én procent af det samlede forbrug - resten importeres og vil ikke blive omfattet af lovforslaget.

Det vil dog betyde - hvis det vedtages - at licenserne til nuværende boreaktiviteter i fransk territorium ikke vil blive fornyet, hvilket rammer 63 projekter.

Lovforslaget vil også forbyde eftersøgning af skifergas samt udvinding af gassen. Indtil nu er det kun udvindingsprocessen kendt som hydraulisk frakturering, der er forbudt.

Oliebranchen er skeptisk

Miljøminister Nicolas Hubot siger, at lovforslaget er vigtigt, for at landet kan leve op til klimaaftalen fra Paris.

- Jeg har fuld tiltro til, at vedvarende energi fremadrettet kan udvikle sig til at blive en meget vigtig kilde til at opfylde vores energibehov, siger han ifølge AP.

Den franske olieindustri er dog skeptisk. Jean-Pascal Simard, pr-chef for den største olieproducent i landet, Vermilion Energy France, mener, at 2040 er for tidligt og siger, at det er bedre for miljøet, at Frankrig selv udvinder olie frem for at importere den fra områder som Saudi Arabien og Sydamerika.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE