Topnyheder

Efter dyremishandling: Nu skal alle britiske slagterier videoovervåges

Videoovervågning i britiske slagterier bliver obligatorisk efter afsløringer af dyremishandling. Også den generelle dyrevelfærd for landbrugs- og kæledyr skal hæves.

Efter flere tilfælde af dyremishandling på britiske slagterier, indføres der nu obligatorisk videoovervågning. Foto: Screendump/YouTube/Animal Aid

Tidligere på året besluttede det franske parlament at indføre videoovervågning på samtlige slagterier, og nu følger Storbritannien trop.

Ifølge The Guardian vil det konservative regeringsparti have indført obligatorisk videoovervågning på alle slagterier efter adskillige afsløringer af dyremishandling. Dyreværnsgruppen Animal Aid har mellem 2009 og 2016 filmet med skjult kamera i 11 tilfældigt udvalgte slagterier, og i 10 af dem blev der dokumenteret tilfælde af dyremishandling, bl.a. brændte medarbejdere dyrene med cigaretter, slog, trampede på eller sparkede dem.

Både the Farm Animal Welfare Committee, det britiske dyrlægeforbund British Veterinary Association, den britiske fødevarestyrelse Food Standards Agency (FSA), dyreværnsgruppen RSPCA og flere supermarkedskæder har bakket op om indførelsen af overvågning.

Desuden vil regeringen hæve standarderne for landbrugs- og kæledyr, og i første omgang vil man se på velfærden for slagtekyllinger.

- Vi har nogle af de højeste dyrevelfærdsregler i verden, og de tiltag, jeg sætter nu sætter i værk, vil styrke vores status som en global leder, siger miljøminister Michael Gove ifølge The Guardian.

"Det kan aldrig blive 'cruelty-free'"

Animal Aids direktør, Isobel Hutchinson, mener, at det er et skridt i den rigtige retning, men sender også en påmindelse til alle forbrugere:

- Selvom denne udvikling er et kæmpe skridt fremad, vil vi opfordre offentligheden til at huske, at selv når loven bliver fulgt, er slagtning en brutal og ubarmhjertig industri, som aldrig kan være 'cruelty-free'.

Flere britiske slagterier har allerede frivilligt indført delvis videoovervågning, som dækkede nogle dele af slagteprocessen, men med den nye lov vil hele processen blive filmet, og dyrlæger vil have uhindret adgang til optagelserne.

I 2014 viste en meningsmåling fra YouGov, at 76 pct. af de voksne briter ønskede videoovervågning på slagterierne.

Se her et nyhedsindslag om den nye lov.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE