Topnyheder

Stor kyllingeproducent anklages for dyremishandling

Partnere til USA's næststørste fjerkræproducent er blevet afsløret i flere tilfælde af dyremishandling. Organisationen bag afsløringerne har nu meldt sagen til politiet.

Se Humane Society of the United States' undercover-optagelser i denne video.

Kyllinger, der tæves gentagne gange med en jernstang. Syge og tilskadekomne kyllinger, der får halsen vredet om. Kyllinger, der bliver kastet rundt. Kyllinger, der er fremavlet til at vokse så hurtigt, at de ikke kan rejse sig for at gå hen til vandet og foderet.

Det var nogle af de episoder, som en undercover-medarbejder fra organisationen Humane Society of the United States (HSUS) overværede, da vedkommende i maj og juni tog arbejde på et landbrug og et slagteri, der samarbejder med Pilgrim's Pride - USA's næststørste fjerkræproducent. Det oplyser HSUS på sin hjemmeside.

Landbruget ligger i Georgia og har 130.000 kyllinger, mens slagteriet er i Texas. Ifølge HSUS blev undercover-medarbejderen aldrig oplært i dyrevelfærd for kyllinger hos det texanske slagteri, selvom denne reklamerer med det.

- Behandlingen af dyr hos Pilgrim's Pride er skammelig. Fra at slå dyrene til inhuman slagtning i deres sidste øjeblikke. Der er ganske enkelt ingen undskyldning for den mishandling, som vi dokumenterede i denne tværstatslige undersøgelse, siger Matt Prescott, seniorchef for virksomhedspolitik hos HSUS, som har anmeldt sagen til politiet.

Landmænd har tidligere klaget over Pilgrim's Pride

Pilgrim's Pride har efterfølgende iværksat en undersøgelse af sagen og suspenderet kontrakten med producenten i Georgia.

- Vi er fuldt ud forpligtede til at sikre velfærden for vores kyllinger. Denne isolerede hændelse af uacceptabel opførsel reflekterer ikke vores tilgang til dyrevelfærd, eller den tilgang, som over 4.000 familielandbrug, der interagerer med vores kyllinger dagligt, har, lyder det i en udtalelse fra Pilgrim's Pride ifølge nydailynews.com.

Selvom Pilgrim's Pride betegner det som en "isoleret hændelse", er det dog ikke helt korrekt, hvis man tager to landmænds ord for gode varer. Sidste år trådte de to, der leverer til netop Pilgrim's Pride frem, og fortalte, hvor elendig velfærden er for kyllingerne.

De fortalte bl.a., at industrien har fremavlet kyllingerne til så massiv en vækst, at de slet ikke kan gå ordentligt. Et problem, der også ses i udbredt grad i Danmark.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE