Topnyheder

Træner gav væddeløbshunde kokain

Hundevæddeløb er atter ramt af en skandale. Denne gang er en hundetræner blevet suspenderet, efter at flere hunde er blevet testet positive for kokain.

Hundevæddeløb i USA er blevet ramt af sin største stofskandale nogensinde, efter at mindst 12 hunde er blevet testet positive for kokain - nogle af dem flere gange.

Det viser dokumenter, som mediet First Coast News er kommet i besiddelse af. Hundene er alle under tilsyn af den samme træner, som har fået suspenderet sin licens, fordi misbruget udgør en "trussel mod sikkerheden og velfærden for ethvert dyr under hans tilsyn som greyhound-træner".

Kokain kan være fatalt for hunde, fortæller dr. Robert Aguiar, dyrlæge ved First Coast No More Homeless Pets, til First Coast News:

- Disse dyr kan få hedeslag efter løbet og kan kollapse, fordi deres temperatur kan nå 105 grader (40,6 grader celsius, red.).

Kokain menes at kunne give hundene en konkurrencemæssig fordel, om end det ikke er entydigt videnskabeligt dokumenteret. En af de hunde, der er testet positiv, havde dog kokain i blodet efter sine to hurtigste løb i karrieren.

Den 23. august vil en høring om trænerens suspendering finde sted. Han er den sjette træner i USA, der siden 2010 er taget i at have givet væddeløbshunde kokain.

Skandaler i Australien

Hundevæddeløb med de hurtige greyhounds er en kontroversiel sport ramt af flere skandaler. I Australien fandt politiet i 2015 resterne af mindst 55 væddeløbshunde nær byen Bundaberg, Queensland. Patronhylstre på stedet tydede på, at hundene blev skudt.

Samme år blev syv hundetrænere anklager af forbundet Greyhound Racing Victoria (GRV) for i alt 33 overtrædelser, der blev betegnet som "alvorlige". Det skete, efter at den australske pendant til Operation X afslørede ulovlige metoder i industrien. Bl.a. brugte flere trænere levende lokkemad, når hundene skulle trænes: Optagelser viste smågrise, kaniner eller pungrotter blive spændt fast til en mekanisk skinne og kørt rundt om en bane adskillige gange, inden hundene fik fat i dyret og bed det ihjel.

League Against Cruel Sports skrev i en rapport fra 2014, at over 4.700 hunde "forsvinder" hvert år i England og Wales - hvilket kan skyldes, at de aflives, fordi de er udtjente eller ikke konkurrencedygtige.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE