Topnyheder

Ny lov forbyder blod til tyrefægtning

En række markante begrænsninger vil i praksis være enden på tyrefægtning, lyder kritikken af en ny regional lov i Spanien. Politiker raser og vil have loven underkendt.

Det vil fremover være forbudt for børn at overvære tyrefægtning, der må ikke serveres alkohol eller udgydes blod, og tyren må maksimalt være i arenaen i 10 minutter.

Sådan lyder et nyt regelsæt for tyrefægtning på De Baleariske Øer i Spanien, hvor bl.a. Mallorca og Ibiza hører under.

Ifølge Sky News har øgruppens parlament netop vedtaget disse restriktioner ved lov, men det møder vrede for i praksis at standse tyrefægtning - en spansk tradition, der kritiseres af dyrevenner, men hyldes af nogle spaniere.

- Det er en forræderiske lov, der vil forbyde vores kultur, siger det lokale parlamentsmedlem Miguel Jerez (Partido Popular) ifølge Sky News.

Han garanterer, at hans parti, der leder landets regering, vil forsøge at underkende loven.

Forbud blev underkendt

I 2016 underkendte en national domstol et decideret forbud mod tyrefægtning, da Catalonien indførte det i 2010. Ifølge domstolen er tyrefægtning en kulturarv. Det er uklart, om dommen vil have indflydelse på den nye lov, der ikke er et decideret forbud mod tyrefægtning.

Dyreværnsorganisationen Humane Society International glæder sig over de nye regler.

- At håne og dræbe tyre for underholdnings skyld er en brutal anakronisme, siger Joanna Swabe, organisationens PR-chef i Europa.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE