Topnyheder

Stephen Hawking: Jeg frygter, at Trump ødelægger Jorden

Trumps beslutning om at trække USA ud af klimaaftalen kan skubbe kloden mod uoprettelige klimaforandringer, frygter den verdensberømte fysiker Stephen Hawking.

Fysikeren Stephen Hawking frygter, at det vil skade kloden, at Donald Trump har trukket USA ud af klimaaftalen. Foto: Lwp Kommunikáció/flickr

Den amerikanske præsident Donald Trumps beslutning om at trække landet ud af klimaaftalen fra Paris kan skubbe kloden mod et klima, som det man ser på Venus, hvor atmosfæren har et særdeles højt CO2-niveau og dermed en kraftig drivhuseffekt.

Det frygter den verdensberømte fysiker Stephen Hawking, som ser pessimistisk på menneskets fremtid på kloden. Det fortæller han i et interview med BBC.

- Vi er tæt på at nå punktet, hvor den globale opvarmning bliver uoprettelig. Trumps beslutning kan skubbe kloden over kanten, så her bliver ligesom Venus med temperaturer på 250 grader og syreregn, siger Stephen Hawking om den ugæstfri planet, hvor temperaturen endda kan nå op på 400-500 grader.

- Klimaforandringerne er en af de store trusler, som vi står over for, og det er en, som vi kan undgå, hvis vi handler nu. Ved at benægte beviserne for klimaforandringer og trække sig ud af Paris-aftalen, vil Donald Trump gøre skade, som kunne være undgået, på vores smukke planet og udsætte vores og vores børns naturlige verden for fare.

Vores bedste håb er i rummet

Stephen Hawking ser også dystert på vores arts fremtid og muligheder for overlevelse. Han fortæller til BBC, at han frygter, at griskhed og aggression er indbygget i det menneskelige dna, og at den militære udvikling kan blive katastrofal.

- Det bedste håb for menneskeartens overlevelse kan afhænge af individuelle kolonier i rummet, siger fysikeren.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE