Topnyheder

Krybskytter brød ind i park og dræbte sovende næsehorn

Et sovende næsehorn er blevet skudt og dræbt af krybskytter, der brød ind i en dyrepark og stjal dets horn. Et stigende antal næsehorn bliver dræbt i Sydafrikas provins KwaZulu-Natal.

Endnu et næsehorn har mistet livet til krybskytter: Det 11-årige næsehorn Maxine blev dræbt, mens hun sov. Illustration: Pixabay

Næsehorn kan tilsyneladende ikke føle sig sikre i aflukkede dyreparker eller zoologiske haver. I februar angreb krybskytter et reservat med næsehorn, og i marts brød krybskytter ind i en fransk zoo og skød et næsehorn.

Nu er det så det 11-årige næsehorn Maxine, der har mistet livet, efter at ukendte gerningsmænd brød ind i den privatejede park Natal Lion Park og skød hende i hovedet, mens hun sov. Det oplyser parken på sin officielle Facebook-profil. Drabsmetoden er bekræftet efter en obduktion.

- Vi er så triste og i chok og vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at finde de skyldige til denne forfærdelige forbrydelse, står der bl.a. i opslaget.

Provinsen er hårdt ramt af krybskytter

Parken ligger i den sydafrikanske provins KwaZulu-Natal, som ifølge organisationen Ban Animal Trading South Africa er hårdt ramt af krybskytteri i år; til og med maj var 89 næsehorn blevet dræbt, mens tallet for samme periode i 2016 lå på 55.

I februar blev et næsehorn dræbt foran medarbejdere og en kvinde seksuelt overfaldet, da en gruppe krybskytter brød ind i Thula Thula Rhino Orphanage - et reservat for forældreløse næsehorn. Reservatet er efterfølgende blevet lukket permanent af frygt for fremtidige angreb.

I marts blev det fireårige hvide næsehorn Vince skudt og dræbt i den franske zoologiske have Parc Zoologique de Thoiry vest for Paris.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE