Topnyheder

Lov spreder sig i USA: Skal bremse hvalpefabrikker

Flere og flere amerikanske byer kræver nu, at dyrehandler sælger dyr fra internater frem for kommercielle avlere. Det skal bl.a. sætte en stopper for hvalpefabrikker.

Forleden meldte Sacramento i Californien, USA, sig ind i selskabet af over 200 amerikanske byer, der skærper kravene til salg af dyr. Bystyret har netop vedtaget en lov, der foreskriver, at dyrehandlerne fremover kun må sælge hunde, katte og kaniner fra internater og dyreværnsorganisationer og altså ikke længere fra kommercielle avlere. Det skriver flere amerikanske medier.

Hensigten er at bremse private avlere, der avler dyr under kritisable og ulovlige forhold.

"I mange byer kommer dyrene fra hvalpefabrikker i andre stater, hvor de lever et forfærdeligt liv - især avlstæverne, der er i bur hele livet," siger Gina Knepp, leder af Front Street Animal Shelter, til The Cating Post.

Også problemer i Danmark

De såkaldte hvalpefabrikker er også et problem i Danmark, hvor Dyrenes Beskyttelse så sent som for en uge siden reddede 18 hvalpe, der bl.a. var blevet vasket i terpentin, fra en hvalpefabrik.

Forbuddet i Sacramento gælder dog kun for dyrehandler, og det er derfor stadig lovligt for borgerne at købe dyrene direkte fra private avlere. I alt har 213 byer fordelt over 18 stater indført forbuddet, og der er nu fremsat et forslag om at indføre det i hele Californien.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE