Topnyheder

Verdens ensomste næsehorn får dating-profil

Det nordlige hvide næsehorn er ekstremt tæt på at blive udryddet. Der er kun én han tilbage, og forsøg med at få ham til at parre sig har ikke båret frugt. Nu tager man et utraditionelt skridt.

Han er blevet kaldt verdens ensomste næsehorn, den 43-årige Sudan, der er verdens sidste han blandt de nordlige hvide næsehorn.


Samtlige forsøg på parring med artens to tilbageværende hunner har været forgæves, så nu vil man forsøge at rejse ni mio. dollars, ca. 62 mio. kr., til forskning i fertilitetsbehandling, og til det formål har Sudan fået sin helt egen profil på dating-appen Tinder. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.


"Jeg vil nødig være for direkte, men min arts skæbne afhænger bogstaveligt talt af mig," står der på hans profil.


"Jeg præsterer fint under pres. Jeg kan godt lide at spise græs og slappe af i mudderet. Intet problem. 183 cm høj og 2.268 kg, hvis det betyder noget."Samarbejde med Tinder

Matt David, kommunikations- og marketingchef ved Tinder, siger til nyhedsbureauet AP, at man indledte samarbejdet med reservatet for at give "verdens mest kvalificerede ungkarl" muligheden for at møde sit match.


"Vi er optimistiske, eftersom Sudans profil vil blive set på Tinder i 190 lande og på over 40 sprog," siger han.


Lykkedes det at rejse pengene, er planen at bruge Sudans sæd til at befrugte et af æggene fra de to sidste hunner af arten.


"Vi har forsøgt alt for at få dem til at parre sig naturligt," siger Elodie Sampere, marketing-manager ved Kenyas reservat Ol Pejeta Conservancy, ifølge Reuters.Tiden er ved at løbe ud

Richard Vigne, CEO ved Ol Pejeta Conservancy, frygter dog, at tiden når at løbe ud, og at Sudan dør, før man når at rejse pengene - både fordi han er et ældre næsehorn, men også fordi han som næsehorn er truet af krybskytter, der handler hornene på det sorte marked.


Interessen for Sudans datingprofil har indtil videre skabt så megen omtale, at Ol Pejetas hjemmeside gik ned.


Ifølge Verdensnaturfonden WWF var bestanden af nordlige hvide næsehorn omtrent 2.000 i 1960, men i løbet af 20 år faldt antallet til blot 15 på grund af massivt krybskytteri og borgerkrige i områderne, hvor næsehornene levede. Nu er tallet altså nede på tre. De er alle omringet af bevæbnede livvagter døgnet rundt.
Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE