Topnyheder

Kendt stormagasin sælger bamser lavet af ægte kaninpels

For godt 12.000 kr. kan man i det britiske stormagasin Harrods købe en bamse lavet af ægte kaninpels. Børnene ville blive knuste, hvis de kendte sandheden bag, lyder kritikken.

Det er de færreste bamser, der har et prisskilt på 1.400 pund, eller hvad der svarer til ca. 12.300 kr., men i det britiske stormagasin Harrod's, der ligger i London, kan man for denne nette sum købe bamsehunden fra Caresse d’Orylag - som i øvrigt skulle være "særdeles blød at røre ved".

Bamsen er da heller ikke som de fleste andre bamser - den er nemlig lavet af ægte kaninpels, og det møder nu kritik fra dyreværnsorganisationen Peta. Det skriver The Daily Star.

"Legetøjet var oprindeligt ægte dyr"

Petas talsperson Mimi Bekhechi mener, at det er forkasteligt, at små børn får bamser lavet af pels fra "forsvarsløse dyr" at lege med.

"De fleste børns hjerter ville blive knuste, hvis de vidste, at sådan noget legetøj oprindeligt var ægte dyr med ægte følelser holdt indespærret i små trådnetbure på fabrikslignende landbrug, hvor de hverken får frisk luft, sollys og alle de andre ting, der er naturlige og vigtige for dem - altsammen inden de bliver aflivet med strøm," siger Mimi Bekhechi til The Daily Star og tilføjer:

"Hvis forældre ikke kan fortælle deres børn sandheden, bør de i det mindste lade være med at foregive, at sådan en gave ikke er produktet af ekstrem dyremishandling."

En tidligere rapport fra den pelskritiske organisation Coalition to Abolish the Fur Trade (Caft) har vist, at Orylag-kaninerne, der kun avles på 20 farme i Frankrig, - holdes indendøre individuelt i trådnetbure med en størrelse på omtrent to skotøjsæsker, fra de er kønsmodne, til de slagtes i en alder af 20 uger. Billederne i denne artikel stammer fra rapporten.

Ifølge Caft er burene for små, til at kaninerne kan udleve deres naturlige adfærd, og i værste fald kan de blive deforme af den begrænsede plads.

Producenten Caresse d’Orylag handler med designere som Fendi, Dior, Chanel og Hermès.

Producenten oplyser ifølge The Daily Star, at den følger WHO's dyrevelfærdsprincipper, men har ikke svaret på avisens henvendelse vedrørende den konkrete historie. Heller ikke Harrod's har svaret.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic