Topnyheder

Landbrug mister øko-mærke efter afsløring af mishandling

En tysk gedefarm har mistet sin økologiske certificering, og to medarbejdere er blevet fyret, efter at skjulte optagelser har afsløret adskillige tilfælde af dyremishandling.

En tysk gedefarm i Brilon kan ikke længere kalde sig økologisk. Farmen har nemlig mistet sin økologi-certificering, efter at dyreværnsorganisationen Peta ved hjælp af skjulte optagelser har afsløret flere tilfælde af dyremishandling.


Optagelserne stammer fra sommeren og efteråret 2016, hvor Petas udsendte bevidnede syge og sultende geder, der blev fodret med fordærvet foder, geder, som blev slået med knytnæver eller pinde, og medarbejdere, der rev dem i benene eller hornene, når de forsøgte at flygte fra malkemaskinen.


Derudover var der mangel på dyrlægebehandling og medicinering af syge eller tilskadekomne geder, hvoraf flere havde åbne sår, var delvist lamme og havde problemer med luftvejene. Diarré var også hyppigt forekommende.Gården blev tjekket flere gange af dyrlæger

Peta har efterfølgende klaget til landbrugets ejere, og to medarbejdere fanget på optagelserne er siden blevet fyret. Peta kritiserer også dyrlægerne tilknyttet farmen for at have undladt at gøre noget ved mishandlingen.


Ifølge det tyske medie nordhessen-journal.de oplyser myndighederne i den pågældende stat, at bedriften er blevet kontrolleret seks gange af dyrlæger det forgangne år - og at de kun fandt mindre mangler.


"Vores undercover-optagelser taler et helt andet sprog," siger Sophie Nouvertné, advokat hos Peta, ifølge nordhessen-journal.de.


"Deres mistrivsel ses tydeligt i videoerne. Derfor er det helt uforståeligt, at det veterinære kontor ikke har grebet ind for flere måneder siden og til sidst lukkede operationen," tilføjer hun.


Bioland, der administrerer Tysklands økologi-mærkning, tager kraftigt afstand fra afsløringerne og har efterfølgende frataget farmen sin økologi-certificering.Se et uddrag af de skjulte optagelser øverst i artiklen - der skal advares om stærke billeder.


Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE