Topnyheder

Flåde vender hjem fra studietur med over 300 dræbte hvaler

Japan trodser fortsat international kritik og forbuddet mod hvaljagt. Efter flere måneder til havs er en japansk flåde netop hjemvendt med over 300 døde hvaler.


Efter en rejse på omtrent fire måneder er en japansk flåde netop hjemvendt fra et sejlads ved Antarktis. Med sig har besætningen 300 døde vågehvaler. Det skriver nyhedsbureauet AFP.


Det japanske fiskeriministerium oplyser, at rejsen og fangsten var del af et forskningsprojekt, hvor det økologiske system i Antarktis skulle undersøges. Netop forskningsøjemed er smuthullet i det internationale forbud mod hvalfangst, og den argumentation bruges hver gang af Japan.Kødet ender som mad

Miljøorganisationer giver da heller ikke meget for Japans argument, og organisationen Humane Society International (HSI) opfordrer til, at landet stopper fangsten.


"Hvert år, der går, med at Japan fortsætter med sin tvivlsomme forskningsmæssige hvalfangst, er endnu et år, hvor disse fantastiske dyr bliver ofret uden grund. Det er en overflødig ondskab, der sker i videnskabens navn, og den bør stoppe," siger Kitty Block, HSI's vicepræsident, ifølge AFP.


Japan lægger da heller ikke skjul på, at hvalernes kød ender som mad og bl.a. serveres i skolekantiner.


Den Internationale Hvalfangstkommission, IWC, nedlagde i midt-80'erne et totalt forbud mod fangst af store hvaler - et forbud, der gælder alle medlemmer af kommissionen, herunder Japan. Landet oprettede dog sit kontroversielle hvalforskningsprogram få år efter forbuddet, da hvalfangst er tilladt, hvis det sker i forbindelse med forskning.Se et tv-indslag om sidste års japanske hvalfangst herunder:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic