Topnyheder

Krybskytter har skudt næsehorn i hovedet i fransk zoo

Krybskytteriet på næsehorn har nået Europa: Ukendte gerningsmænd har dræbt et næsehorn i en fransk zoo og stjålet dets horn. Det viser, hvor langt krybskytterne vil gå, lyder det fra WWF.

Det fireårige hvide næsehorn Vince blev sent mandag aften skudt og dræbt i den franske zoologiske have Parc Zoologique de Thoiry, der ligger vest for Paris.

Det skriver The Sun på baggrund af en artikel i Le Parisien og et Facebook-opslag på zoo'ens officielle Facebook-side.

Ifølge The Sun fortæller en kilde til Le Parisien, at næsehornet blev skudt tre gange i hovedet. Det ene horn er savet af, mens det andet kun er delvist savet af, hvilket tyder på, at gerningsmanden - eller -mændene - er blevet afbrudt i handlingen. De øvrige næsehorn i indhegningen slap da også uskadt.

Politiet mener, at gerningsmændene tiltvang sig adgang til indhegningen gennem en bagdør og har formået at gøre det trods parkens videoovervågning og de fem ansatte, som var til stede om natten.

Dyrepasseren er dybt berørt

Zoo-direktør, Thierry Duguet, kalder angrebet "ufatteligt", og på parkens Facebook-side står, at Vinces dyrepasser, der fandt næsehornet død tirsdag morgen, er dybt berørt af drabet.

Verdensnaturfondens wildlife-chefrådgiver i Storbritannien, Heather Sohl, siger til The Sun:

"Dette rystende angreb understreger, hvor langt de kriminelle er klar til at gå for at få fat i næsehorns horn og andre efterspurgte produkter fra vilde dyr, såsom elfenben."

"Så længe profitten er høj og konsekvenserne små, vil de kriminelle ikke lade sig stoppe," siger hun og tilføjer, at det er nødvendigt at bremse efterspørgslen, blive bedre til at håndhæve loven og tackle korruption for at komme krybskytteriet til livs.

Der er omtrent 21.000 hvide næsehorn tilbage i verden.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE