Topnyheder

Skjulte optagelser viser kyllinger blive brændt levende og druknet

Hanekyllinger bliver bl.a. brændt levende og druknet, viser afslørende optagelser fra Indien. Verden over bliver millioner af hanekyllinger aflivet straks efter udklækning.

Videooptagelser fra dyreværnsorganisationen Anonymous for Animal Rights viser, hvordan fjerkræ- og ægproducenter i Indien tilsidesætter enhver form for dyrevelfærd i deres produktion.


Optagelserne, som er lavet sidste år, viser, at daggamle hanekyllinger, som ikke kan bruges i produktionen, bl.a. bliver druknet, brændt levende og blendet. Også smertefuld næbtrimning finder sted. Det skriver The Indian Express.


Dyreværnsorganisationen Petas indiske afdeling har udgivet videoen og påpeger, at dyreværnsloven fra 1960 bliver overtrådt. Organisationen opfordrer nu folk til enten at droppe de animalske produkter, eller at politikerne i det mindste sørger for, at producenterne implementerer teknikker til at kønsbestemme hanekyllingerne, før de klækkes.Aflivningen sker også i Danmark

Aflivning af hanekyllinger sker overalt i verden, også i Danmark, hvor 3,2 mio. hanekyllinger hvert år gasses ihjel, fordi de ikke kan bruges i æglægningsindustrien. Haner lægger som bekendt ikke æg, og de er vokser ikke hurtigt nok til, at det er økonomisk attraktivt at bruge dem som slagtekyllinger.


Producenter bag æg mærket med "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" lader dog hanekyllingerne leve; de bliver i stedet opdrættet som økologiske kyllinger med henblik på senere slagtning.


I USA, hvor kyllingerne ligesom i Indien i flere tilfælde blendes levende, har videooptagelser også afsløret mishandling i branchen: Nogle kyllinger bliver hårdt kvæstet af blenderen, men overlever, mens andre bliver kvalt, når de kasserede kyllinger ender i store bunker i en spand.


Forskning i at kønsbestemme hanekyllingernes køn før klækning er undervejs, og bl.a. har Tyskland tidligere afsat tre mio. euro til forskningen. United Egg Producers, der repræsenterer ca. 95 pct. af alle ægproducenter i USA, har desuden lovet at stoppe med at slå de nyklækkede hanekyllinger ihjel senest i 2020 - og gerne før hvis man finder en løsning, der kan betale sig.


I Tyskland er tallet for aflivninger ca. 45 mio. om året, og i USA er tallet omtrent 200 mio.


Se afsløringerne af de indiske producenter øverst i artiklen.


Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE