Topnyheder

Tyske politikere kritiserer ministers vegetarønske

Et påbud om kun at servere vegetarmad til officielle middage har skabt vrede internt i den tyske regering. Hensigten med påbuddet er ellers at skåne klimaet og miljøet.

Miljøminister Barbara Hendricks har indført vegetarmiddage til ministeriets officielle middage. Det bliver hun nu kritiseret for. Foto: re:publica/Jan Zappner

Fremover skal der udelukkende serveres vegetarmad til officielle middage i miljøministeriet.

Sådan lyder det i en e-mail udsendt i det tyske miljøministerium, og selvom intentionen er at skåne miljøet og klimaet, har det affødt kritik fra andre medlemmer af regeringen. Det skriver The Daily Telegraph.

- "Jeg tror på forskellighed og frit valg - ikke en statslig barnepige og ideologi," siger den tyske landbrugs- og fødevareminister Christian Schmidt (CDU) om tiltaget, der er sket på foranledning af miljøminister Barbara Hendricks (SPD), ifølge The Daily Telegraph.

Hans partikollega Gitta Conneman mener ikke, at forbuddet gør nogen forskel for klimaet, bl.a. fordi det kun dækker over officielle middage og fortsat serveres til daglig i ministeriets kantine.

Ministeriet: Planter er mere klimavenlige

I mailen udsendt i ministeriet står bl.a., at miljøministeriet har et ansvar for at mindske "de negative konsekvenser ved at spise kød" og bliver nødt til at "statuere et eksempel". I en udtalelse fra ministeriet lyder det endvidere:

- "Vi fortæller ikke nogen, hvad de bør spise. Men vi ønsker at statuere et godt eksempel med hensyn til at beskytte klimaet, for vegetarisk mad er mere klimavenligt end kød og fisk."

I et interview i december langede Christian Schmidt ud efter køderstatningsprodukter, som har samme navn som kødet, de imiterer.

- "Disse termer er fuldstændig misledende og forvirrer forbrugerne. Jeg så dem gerne forbudt til fordel for en tydelig produktbeskrivelse," sagde han i et interview med Bild ifølge The Daily Telegraph.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globaleb.dk

ANNONCE