Topnyheder

Krybskytter angreb reservat og dræbte forældreløse næsehorn

Et næsehorn blev dræbt foran reservatets medarbejdere og en kvinde seksuelt overfaldet, da en en gruppe krybskytter brød ind i et reservat for forældreløse næsehorn.

To forældreløse næsehorn mistede livet, da et reservat blev angrebet af krybskytter. Illustration: Pixabay

Krybskytters jagt på horn fra næsehorn har nu ramt et reservat for forældreløse næsehorn.


Reservatet Thula Thula Rhino Orphanage i Sydafrika blev den 20. februar forvandlet til noget lignende en slagmark, da fem mænd overfaldt en bevæbnet vagt, tvang informationer om stedet ud af ham og siden angreb både ansatte og næsehorn.
Måtte aflives

De fem mænd dræbte næsehornet Gugu foran medarbejderne, mens næsehornet Impi var blevet så hårdt såret, at det efterfølgende blev aflivet.


Ifølge BBC var det ellers meningen, at de to næsehorn skulle have deres horn beskåret i næste uge netop for at forebygge et angreb fra krybskytter og efterfølgende skulle sættes fri i naturen igen.


Herald Live skriver, at reservatets medarbejdere blev holdt fanget af de fem mænd i flere timer, og undervejs blev en af dem banket, mens en kvinde blev seksuelt overfaldet.


- "Det er et dobbelt traume for dem. At arbejde for næsehorn og så se det dyr, som man har reddet fra randen af døden på grund af krybskytteri... at se det blive dræbt foran sig er mere end brutalt. Og så bliver slaget dobbelt så hårdt med overfaldet oveni," siger reservatets leder Karen Trendler til TMG Digital ifølge Herald Live. Hun var ikke selv til stede under angrebet.


I en Facebook-video siger hun, at dette er seneste skridt fra krybskytter i en kamp, der efter hendes mening er blevet endnu mere voldelig.Ifølge Africa Geographic er to mænd blevet anholdt i sagen, og en bil samt riffel er blevet konfiskeret.


Reservatet blev også angrebet af krybskytter i 2012, der dræbte næsehornet Thabo, og man valgte efterfølgende at skærpe sikkerheden.


Der er ca. 25.000 næsehorn tilbage i naturen. For 150 år siden var der ifølge Verdensnaturfonden over én million. Fra 2007 til 2014 var der en stigning på 9.300 pct. i antallet af krybskytterrelaterede drab på næsehorn i Sydafrika: Fra 13 individer til 1.215.


Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE