Topnyheder

Tv-vært og topmodel vil redde verden

I en ny programserie på Netflix vil den amerikanske tv-vært Bill Nye med hjælp fra videnskaben og modellen Karlie Kloss udfordre klimabenægterne.

Den amerikanske tv-vært Bill Nye, der også er kendt som Bill Nye the Science Guy, debuterer til foråret med sit nye videnskabsprogram 'Bill Nye Saves the World' på streamingtjenesten Netflix. Det skriver mediet Grist.org.

Hver episode i programmet vil behandle et emne ud fra et videnskabeligt synspunkt, heriblandt klimaforandringerne, hvilket ifølge Bill Nye skal "skyde myter ned og afvise uvidenskabelige påstande, som kan komme fra politikere, religiøse ledere eller industriens kæmper".

Selv er Bill Nye uddannet ingeniør og har desuden taget et astronomikursus på Cornell University. Hans tv-karriere begyndte i sketch-showet 'Almost Alive!', og fra 1993 til 1998 var han vært på sit eget videnskabsprogram 'Bill Nye the Science Guy' rettet mod børn og unge.

Forsøgte at indgå et væddemål

Blandt hans medværter på det nye program er den 24-årige topmodel Karlie Kloss, der faktisk har danske rødder.

Sidste år forsøgte Bill Nye at indgå et væddemål på 20.000 dollars med klimabenægteren Marc Morano om, at 2016 ville blive et af de varmeste år nogensinde registreret, og at dette årti ville blive det varmeste hidtil, men Marc Morano nægtede.

Der er ingen oplysninger om, hvorvidt programmet også bliver tilgængeligt for de danske Netflix-abonnenter til foråret.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE