Topnyheder

Giraffen er ved at uddø

Jagt og udvidelse af landbrug har ført til, at antallet af giraffer er styrtdykket de seneste årtier. Det majestætiske dyr er ved at blive udryddet helt ubemærket, mener en ekspert.

Jagt og landbrug truer giraffen med udryddelse. Foto: Pixabay

Omtrent 40 pct. Så markant har nedgangen i antallet af giraffer været siden 1985: Fra mellem 152.000-163.000 til nu omtrent 98.000. Det har fået IUCN, der overvåger dyrearterne, til at rykke giraffen fra kategorien "mindst bekymring" til "sårbar". Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- "Mens giraffer typisk bliver set på safarier, i medierne og zoologiske haver er folk - inklusive dyreforkæmpere - ikke klar over, at disse majestætiske dyr i al ubemærkethed er ved at blive udryddet," siger Julian Fennessy, specialist i giraffen ved IUCN, ifølge Reuters.

Hver 4. landpattedyr er truet med udryddelse

IUCN vurderer, at de største trusler mod giraffen er udvidelsen af landbruget og jagten på dens kød - særligt i konfliktområder som det sydlige Sudan.

IUCN har også gennemgået godt 700 fuglearter og fandt, at 11 pct. af disse er udrydningstruede. Ifølge IUCN er en fjerdedel af verdens godt 4.500 landpattedyr truet med udryddelse.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE