Topnyheder

Kilde bekræfter: Trump vil ud af klimaaftalen hurtigt

Han truede med det under valgkampen, og nu bekræfter en kilde, at der arbejdes på det: Donald Trump vil trække USA ud af klimaaftalen hurtigst muligt.

Donald Trump agter at trække USA ud af klimaaftalen. Foto: Gage Skidmore/flickr

Det lader ikke til, at USA's kommende præsident Donald Trump har tænkt sig at bryde sit løfte om at trække landet ud af klimaaftalen fra Paris. En anonym kilde fra hans hold af rådgiver fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at han leder efter muligheder for hurtigst muligt at skrotte aftalen.

- "Det var forhastet at lade klimaaftalen træde i kraft inden valget," siger kilden, der taler på betingelse af anonymitet, til Reuters.

Trump: Klimaforandringerne er Kinas påfund

Klimaaftalen trådte i kraft den 4. november, da et tilstrækkeligt antal lande havde ratificeret den.

En af mulighederne er, at USA trækker sig fra en traktat underskrevet i 1992, der hører sammen med Paris-aftalen. Alternativt kan Donald Trump beordre, at USA's underskrift slettes, siger kilden, som samtidig kritiserer den afgående præsident Barack Obama for at underskrive aftalen uden opbakning fra Senatet.

Donald Trump har kaldt klimaforandringerne for et påfund fra kineserne og vil udbygge den amerikanske fossile industri.

Ifølge en analyse fra Lux Research vil Donald Trumps energipolitik betyde, at USA's udledning af drivhusgasser vil være 16 pct. højere, svarende til 3,4 mia. ton, de næste otte år i forhold til Hillary Clintons energipolitik.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE