Topnyheder

Historisk sejr til fastspændte landbrugsdyr

Et overfældende flertal i en amerikansk stat har netop stemt for, at det fremover bliver forbudt at fiksere søer, holde høns i bur og opdrætte tremmekalve.

Fra og med 2022 bliver det i Massachusetts, USA, forbudt at opdrætte og sælge kød fra dyr, som har været fastspændt. Foto: Pixabay

Det industrielle landbrugs metoder med at fiksere og holde dyr på trang plads bliver i fremtiden forbudt i den amerikanske stat Massachusetts.

Det er realiteten, efter at knap 78 pct. af borgerne har stemt for et lovforslag, der ikke blot forbyder, at landmænd i staten holder dyr på en måde, som forhindrer dem i at "ligge ned, stå op, strække deres lemmer fuldt ud og at kunne vende sig rundt", men samtidig forbyder salget af produkter fra dyr, som har levet under sådanne forhold.

Dermed bliver importen af fødevareprodukter fra andre staters landmænd, der eksempelvis har fikseret søer også forbudt. Det skriver flere amerikanske medier.

Deadline i 2022

- "Det her er en del af et globalt skifte mod burfri produkter," sagde Stephanie Harris, Massachusetts Humane Societys kampagneleder for lovforslaget, til radiostationen WBUR i september.

Lovforslaget vil dog ikke berøre dyreudstillinger, dyreforsøg eller dyrlægeeksaminer, og der vil desuden blive taget hensyn til dyr med særlige behov. Landmændene har nu frem til 2022 at omstille deres produktion.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE