Topnyheder

Nu har de fået nok i Zimbabwe: Skærer hornene af næsehorn


I et forsøg på at komme krybskytteriet til livs, vil myndighederne i Tanzania nu fjerne hornene på næsehorn i offentlige parker. Tegning: hikingartist.com/flickr

I håbet om at komme en del af krybskytteriet til livs planlægger myndighederne i Zimbabwe nu at afhorne samtlige næsehorn i landets offentlige nationalparker. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sidste år blev rekordmange - 1.305 - næsehorn dræbt i Afrika grundet større efterspørgsel på horn, og derfor vil to NGO'er nu hjælpe Zimbabwe Parks and Wildlife Management Authority med at fjerne hornene på 100 næsehorn, der lever i de offentlige parker i landet. Ejerne af de private parker kan selv beslutte, om de vil gøre det samme.

"Vi ønsker at sende et budskab til krybskytterne om, at de ikke får meget ud af at komme til Zimbabwe," siger Lisa Marabini fra NGO'en Aware Trust Zimbabwe.

Prisen for at afhorne bare ét næsehorn er 1.200 dollars, fortæller hun.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic