Topnyheder

Elefanter mejet ned med maskinpistoler

En flok elefanter blev angrebet af krybskytter bevæbnet med maskinpistoler. Genrefoto: meaduva/flickr

Mindst tre elefanter er blevet dræbt, efter at et ukendt antal krybskytter angreb omtrent 40 elefanter med maskinpistoler ved en flod på grænsen mellem Angola og Namibia for godt en uge siden. Det skriver det namibiske medie Informanté.

Et vidne, der overværede episoden fortæller til mediet:

- Mændene kom pludselig ud fra buskadset på den angolanske side af floden. De begyndte at skyde på dyrene med fuldautomatiske rifler, og hvad der skete kan kun beskrives som en tragisk massakre. Mindst tre elefanter blev dødeligt såret, og lydene, som de udstødte, var gruopvækkende.

Ifølge Informanté blev elefanterne angrebet med AK47-rifler, og da de ikke har skudkraft nok til at slå en elefant ihjel øjeblikkeligt, er det nødvendigt at skyde adskillige projektiler ind i dyrene for at dræbe dem.

Skød vildt omkring sig

Øjenvidnet beretter, at krybskytterne ikke gik efter en eller to specifikke elefanter, men derimod skød vildt omkring sig, hvilket efterlod adskillige i flokken sårede. Flere elefanter flygtede med skudsår og er ikke blevet set siden.

- På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvor mange af elefanterne der rent faktisk blev såret. Vi ved bare, at tre led en smertefuld død, fortæller vidnet og tilføjer, at elefanternes stødtænder blev hakket af med machetter.

Vidner har angiveligt også hørt eksplosioner fra angrebet, hvilket kan tyde på, at krybskytterne har brugt håndgranater, men det er ikke blevet bekræftet.

Politi efterforsker sagen

Drabene er blevet meldt til både det namibiske politi og det ansvarlige ministerium i landet, men de kan ikke stille meget op, da episoden fandt sted på angolansk jord. Man har dog ledt efter sårede elefanter på Namibiens område.

Dagen efter anmeldelsen til Namibiens myndigheder begyndte Angolas politi at efterforske sagen.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

OBS: Billedet er et genrefoto og dermed ikke fra den omtalte hændelse.

ANNONCE