Topnyheder

Nye optagelser afslører dyremishandling på franske slagterier - igen


Dyreværnsorganisationer kræver nu, at der strammes op på kontrollen med franske slagterier, efter at angiveligt nye optagelser viser tilfælde af dyremishandling på to slagterier i Frankrig.

Ifølge france24.com har dyreværnsorganisationen L214 netop offentliggjort optagelser, der skulle være taget fra november sidste år og frem til maj i år. De viser dyr, der genvinder bevidstheden, mens de er ved at blive slagtet.

Efter offentliggørelsen har regeringen nedsat en komité, der skal undersøge problematikken, og over for den har dyreværnsorganisationer berettet om flere tilfælde af dyremishandling i slagteindustrien.

De kræver, at der bliver afsat flere ressourcer til området, at der føres mere kontrol med slagterierne, og at man bl.a. implementerer klare standardprocedurer i forbindelse med bedøvelsen af dyr før slagtning.

Organisation: Indfør videoovervågning

David Chauvet, vicepræsident for organisationen Droits des animaux mener, at slagterierne bør videoovervåges døgnet rundt, og at dyreværnsorganisationer bør få adgang til at se optagelserne, hvis myndighederne ikke har ressourcer til at gennemse dem.

Dele af landbruget er imødekommende over for at skærpe reglerne og indførelsen af videoovervågning, hvis det bruges som et redskab til slagteriarbejderne selv. De mere konservative landbrugsorganisationer er dog imod at indføre videooptagelser.

Kritik af optagelserne

De lokale myndigheder i området, hvor de to slagterier er blevet filmet, kritiserer imidlertid optagelserne for at være gamle.

- Størstedelen af videooptagelserne er overflødige: De værktøjer, man ser i dem, bruges ikke længere, eller også er praksis blevet ændret, lyder det ifølge france24.com.

En kontrol i april af det ene af de to slagterier viste dog brud på reglerne, og ledelsen fik to måneder til at rette op på fejlene.

I februar offentliggjorde L214 optagelser fra et andet fransk slagteri, hvor der var flere tilfælde af dyremishandling i forbindelse med slagtningen: I optagelserne ser man bl.a., at medarbejdere grinende giver dyrene stød for sjov, en gris bliver løftet i ørerne, lam kastes adskillige meter mod en metalbarriere, dyr får skåret halsen over uden at være bedøvet, og en ko klemmes ind i en metalboks, som er alt for lille til den. I et tilfælde ser man en gris blive hængt op i bagbenene, men bagefter falde ned på et bord i spasmer.

Der er i alt 263 slagterier i Frankrig.

Se de nyeste optagelser i videoklippet øverst i artiklen. Der skal advares om stærke billeder.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE