Topnyheder

Truet skildpadde kæmper for livet, efter turister gik selfie-amok


En truet havskildpadde kæmper for sit liv, efter at badegæster ifølge vidner angiveligt trak den op fra havet, slog og stod på den, mens de tog billeder med den.

Billeder på den grønne organisation GreenArea Internationals hjemmeside viser, hvordan en skildpadde blev trukket op af vandet på Havana Beach i Rmeileh, Libanon, og at bl.a. en grædende dreng blev løftet hen på den, mens folk tog billeder.

GreenArea International, der blev oplyst om hændelsen, kontaktede myndighederne og dyreværnsorganisationen Animals Lebanon, som efterfølgende har lagt en video op på Facebook af dyrlæger, der behandler skildpadden for hovedskader.

- Denne havskildpadde blev trukket op fra vandet syd for Beirut og brugt, så folk kunne tage selfies, og slået flere gange i hovedet, skriver Animals Lebanon.

Skader på hovedet

Med hjælp fra det libanesiske landbrugsministerium er skildpadden nu overdraget til et maritimt center i Jiyeh, hvor den modtager antibiotika. Røntgenbilleder har vist skader på den øvre del af hovedet, og yderligere røntgenundersøgelser skal vise, om skaderne er trængt dybere ned i skildpaddens hoved.

Den er lige nu ude af stand til at dykke efter mad og spise på egen hånd, så der er blevet indkøbt en oppustelig svømmepøl, som den kan svømme i, samtidig med at den bliver fodret.

- Poolen blev sat op i morges (den 18. juni, red.) nær havnen, og der blev pumpet havvand ind i den. Ved middagstid var skildpadden flyttet ind og så mere afslappet ud, skriver Animals Lebanon.

Færre skildpadder fører til færre fisk

Organisationen forventer, at der går mindst et par måneder, inden skildpadden vil kunne sættes fri i naturen igen, men det afhænger af, hvordan behandlingen går.

Havskildpadder lever primært af vandmænd og er derfor en uundværlig del af økosystemet. Jo færre havskildpadder, desto flere vandmænd, og eftersom vandmænd bl.a. lever af fiskeæg, vil det føre til et fald i fiskebestanden.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE