Topnyheder

Marsvin blev smidt i skraldespanden og ædt levende af mider


Det voksne hunmarsvin blev fundet i en skraldespand den 24. juni og måtte aflives på grund af sine skader.

Et hunmarsvin har mistet livet efter at være blevet smidt i en skraldespand. Hun var ved at lide en langsom og pinefuld død, da mider var ved at æde hende op indefra, og hun var befængt med flueæg.

Det var en kommunalarbejder i Nelson, England, der fredag fandt hende, og vedkommende kontaktede straks dyreværnet RSCA, som måtte konstatere, at hun ikke var til at redde, og en dyrlæge måtte derfor aflive hende. Det skriver medierne thisislancastershire.co.uk og pendletoday.co.uk.

- Dette stakkels marsvin blev smidt ud som et stykke affald. Det er ikke til at vide, hvor længe hun har været i skraldespanden, men hvis ingen havde opdaget hende, ville hun have lidt i endnu længere tid, og hun ville have lidt en smertefuld, langsom død, mens miderne åd hende levende, siger RSPCA's inspektør Taylor.

- Det står ikke klart, hvordan og hvorfor dette marsvin var smidt i skraldespanden, men hun kunne ikke være endt der på egen hånd. Jeg er chokeret og væmmes ved, at dette marsvin blev efterladt til den visse død, siger inspektør Taylor.

Både de lokale myndigheder og RSPCA opfordrer nu alle med informationer om sagen til at kontakte dem. Myndighederne vil ligeledes følge op på sagen med naboovervågningen Neighbourhood Services for at finde ud af, hvordan man kan undgå lignende sager i fremtiden.

Danskere kasserer masser af kæledyr

Også i Danmark bliver kæledyr kasseret, som var de skrald, og problemet er særligt højt om sommeren, fortæller Dyrenes Beskyttelse.

I forhold til resten af året bliver der i de tre sommermåneder indleveret dobbelt så mange dyr til Dyrenes Beskyttelses internater: I 2013 blev der i juli, august og september indleveret knap 3.000 dyr, mens der i 2015 blev indleveret 3.160 dyr.

Mange af dyrene bliver enten efterladt eller decideret kasseret; efterladt i papkasser foran internaternes dør eller smidt i poser på rastepladser eller i skraldespande.

Tal fra februar viste, at danskerne dagligt smider ca. 10 kæledyr ud - og det er blot de kæledyr, som er registreret, hvorfor det må forventes, at det reelle tal er langt højere.

På ét år er antallet af dyr efterladt i vejkanten og på parkeringspladser steget med ca. 70 pct.: I 2015 blev 3.998 kæledyr smidt ud af deres ejere, hvilket i gennemsnit svarer til over 10 dyr om dagen. Tallet var i 2014 på 2.365 kæledyr.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE