Topnyheder

Ny lov: Straffen for dyremishandling fordobles


Fra 1. juli bliver strafferammen for grov dyremishandling fordoblet. Foto: Pixabay

Fra den 1. juli bliver strafferammen for grov dyremishandling fordoblet. Et enigt folketing har netop vedtaget et lovforslag, der hæver strafferammen for både bøde- og fængselsstraffe i de grovere dyreværnssager, som bl.a. omhandler mishandling og gentagne tilfælde af uforsvarlig behandling af dyr. Det meddeler Miljø- og Fødevareminiseriet i en pressemeddelelse.

Strafferammen for mishandling af dyr hæves fra maksimum ét til maksimum to års fængsel. I et andet eksempel hæves bøden for grov misrøgt af dyr i landbruget og andre typer erhverv fra 10.000 kr. til 20.000 kr. i førstegangstilfælde.

Minister: Vi tolererer ikke misrøgt af dyr

- Alle har en forpligtelse til at passe på de dyr, de anskaffer sig – hvad enten dyrene bor i en stald eller har hjemme i stuen. De, der ikke er deres ansvar bevidst, skal meget klart have at vide, at vi ikke tolererer misrøgt af dyr, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Straffen bliver skærpet yderligere i sager, der omhandler dyr i offentlig tjeneste såsom narko- og politihunde.

I førstegangstilfælde, der ikke betragtes som grove, er bødestraffen fortsat den samme efter den 1. juli. Tages man for samme forseelse endnu en gang, vil bødestraffen være dobbelt så høj fremover.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE