Topnyheder

Syge hvalpe efterladt i en indkørsel


Seks cockerspaniel-hvalpe er blevet inleveret til Roskilde Internat. Bemærk at dette foto ikke har noget med sagen at gøre, men er et genrefoto. Foto: Jason Horne/flickr

Seks syge cockerspaniel-hvalpe er blevet indleveret til Roskilde Internat, efter at en borger fandt dem i sin indkørsel. En dyrlæge har undersøgt hvalpene og fandt, at de lider af både indvoldsorm, lopper og flåter, men at de efter omstændighederne har det godt. Det skriver Dyrenes Beskyttelse på sin hjemmeside.

Ifølge organisationen er sommermånederne højsæson for dumpning af dyr, og i månederne juli, august og september modtager Dyrenes Beskyttelses otte internater rundt om i landet ca. dobbelt så mange svigtede dyr som i de øvrige måneder. Og problemet er stigende.

- Det er generelt et alvorligt problem, at vi oplever så mange dumpede og indleverede dyr ude på vores internater, særligt i sommermånederne. Det er aldrig okay at dumpe sine kæledyr, når man ikke kan tage sig af dem længere. Det er især hårdt i sommermåneder, hvor vi oplever, at flere af internaterne ikke har kapacitet til de mange dyr, udtaler Jens Jokumsen, chefkonsulent i Dyrenes Beskyttelse.

Appel til borgerne

For at skaffe ressourcer til de mange ekstra dyr forsøger Dyrenes Beskyttelse i år at samle ekstra penge ind og appellerer til befolkningen om at støtte de mange herreløse dyr, der har brug for dyrlægebehandling, pasning og hjælp til at komme ud i et nyt hjem.

Hvis man støder på forladte dyr, skal man først kontakte politiet - man kan ikke bare troppe op på det lokale internat med dyrene. Hvis politiet ikke kan hjælpe, kan man ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på tlf.nr. 1812.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

Bemærk: Artiklens foto er ikke af den aktuelle sag, men et genrefoto. Foto: Jason Horne/flickr

ANNONCE