Topnyheder

Tyskere præsenterer mere effektiv og støjsvag vindmølle

Mere strøm og mindre larm. En ny vindmølle med savtakker på vingerne er det seneste skud på stammen fra tyske Senvion, der vil tilbyde et mere nabovenligt alternativ til de nuværende vindmøller. Det skriver nawindpower.com.

Møllen - 3.4M140 - ser dagens lys i 2018 på det nordamerikanske marked og vil blive bygget i højder varierende fra 110 til 130 meter. Vingerne på 68 meter giver en højere produktion af strøm i selv vindsvage områder, og sammenlignet med den ældre model 3.0M122 kan den producere op mod 20 pct. mere strøm.

- Udviklingstiltag såsom takkerne er et stort skridt frem, og det gør, at endnu større møller kan leve op til markedets krav. På trods af sin størrelse vil Senvion 3.4M140 være en af de mest støjsvage møller på markedet, og vi vil fortsætte med at optimere dens teknologi, siger Bernhard Telgmann, vicepræsident for Senvions produkt- og teknologienhed.

Se en præsentation af møllen her:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE