Topnyheder

Europas CO2-udledning er steget


Europas CO2-udledning steg sidste år med 0,7 pct. i forhold til niveauet i 2014. Foto: Garry Knight/flickr

I 2015 - samme år, som klimaaftalen i Paris blev underskrevet - steg udledningen af CO2 i Europa, mens den på tværs af Atlanten i USA rent faktisk faldt til sit laveste niveau i to årtier. Det viser en analyse foretaget af The Daily Caller News Foundation.

EU's CO2-udledning steg med 0,7 pct. i forhold til niveauet i 2014, mens USA's faldt med 12 pct., siden det toppede i år 2000.

Den største stigning i CO2-udledningen i Europa skete i Slovakiet og Portugal, hvor udledningen steg med hhv. 9,5 og 8,6 pct. Det største fald skete i Malta og var på hele 27 pct., mens også Estland havde et markant fald på over 10 pct.

Danmarks udledning er også noteret til et fald i størrelsesordenen på mellem 5 og 10 pct.

En ny opgørelse viser desuden, at Norge, der ikke er med i EU, øgede sit CO2-udslip med 1,5 pct. sidste år.

Metangas og vandforurening i USA

Ifølge The Daily Caller skyldes en del af USA's fald den store satsning på naturgasser som skifergas, hvorimod Europas investering i grøn energi lader til at være for uambitiøs i forhold til forbruget af fossile brændstoffer, og CO2-kvotesystemet er blevet et flop.

Skifergaseventyret i USA efterlader dog aftryk i form af udslip af metangas, der er en mere potent klimagas end CO2, ydermere er der konstateret forurening af drikkevandet i flere områder, hvor der bores efter naturgas ved hjælp af fracking.

The Daily Caller News Foundations analyse tager udgangspunkt i data fra Eurostat og The Energy Information Administration (Eia).

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE