Topnyheder

Flertal vil stramme reglerne for dyremishandling


Det skal være muligt at give dyremishandlere en betinget frakendelse af retten tli at holde dyr, mener S, DF og LA. Foto: Pixabay

Der skal slås hårdere ned på folk, der mishandler dyr. Det mener et flertal af folketingspartierne uden om Venstre, efter at Socialdemokraterne har foreslået at stramme reglerne for, hvornår man kan miste retten til at holde dyr.

Det skriver altinget.dk.

Socialdemokraternes forslag går ud på, at det skal være muligt at idømme overtrædere af dyreværnsloven en betinget frakendelse af retten til at holde dyr. I dag er det kun muligt at idømme en ubetinget frakendelse, hvilket sjældent sker.

Både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti bakker op om forslaget, som dermed har flertal uden om regeringen.

Mens Socialdemokraterne undrer sig over, at Venstre er imod forslaget, er Dansk Folkeparti ikke overrasket.

- Venstre har ikke en historik for at gå så meget op i dyrevelfærd som mange af os andre partier, hovedsageligt Dansk Folkeparti, siger Karina Due, dyrevelfærdsordfører for DF, til altinget.dk.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen mener, at de nuværende regler på området er vidtrækkende nok, men at han "lever med" at være i undertal.

Professor: Lovgivning er næsten gået i stå

Dyrenes Beskyttelse kvitterer for forslaget, men med forbehold.

- Vores tvivl omkring det specifikke ændringsforslag er, at det er sjældent, at retssagerne kommer så langt - desværre. Men vi hilser det velkommen alligevel, siger organisationens dyreværnschef, Henrik Bucholdtz.

Forslaget er et ændringsforslag til et større lovforslag om en række stramninger af dyreværnsloven, der i næste uge fylder 100 år.

Loven har på visse områder samlet støv de senere år. Indtil for 10 år siden kom der løbende stramninger til landbruget i forbindelse med dyrevelfærden, men det har politikerne sat på hold af skræk for at komme til at forværre landbrugets internationale konkurrenceevne, mener professor på Københavns Universitet Peter Sandøe ifølge Landbrugsavisen:

- I de seneste år er arbejdet med at give dyrene bedre velfærd via mere lovgivning stort set gået i stå. Politikerne er klart bange for at forværre landbrugets konkurrencesituation.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE