Topnyheder

Danmark er langt nede på liste over lande, der er gode for klimaet og miljøet


Danmark er langt fra toppen på The Good Country, når det handler om at bidrage positivt til miljø og klima. Foto: Pixabay

Klimaforandringer, vandforurening og miljøsvineri i en globaliseret verden har gjort det nødvendigt at undersøge, hvad de enkelte lande gør for at bidrage til en bedre og renere verden, mener holdet bag hjemmesiden "The Good Country".

- For første gang i historien er her et index, som måler, hvordan hvert land bidrager til det fælles bedste for menneskeheden og planeten, står der på hjemmesiden, som er stiftet af Simon Anholt, der er selvstændig politisk rådgiver og har udgivet fem bøger om lande og deres rolle i verden.

Landenes bidrag til en bedre verden er delt op i en række kategorier og baseret på et gennemsnit over samtlige kategorier ligger Danmark på en 9. plads ud af 125 lande.

På klima- og miljøområdet står det imidlertid noget værre til, da Danmark i denne kategori blot ligger nummer 26 i verden. En fattig biodiversitet (2009-data) og eksport af miljøfarligt affald (2011-data) trækker ned i rangeringen.

Island i toppen

Data er indhentet fra bl.a. FN, forskningsprojekter og rapporter og er som udgangspunkt opgjort i 2010, medmindre andet er angivet.

I den samlede top tre ligger hhv. Irland, Finland og Schweiz. Ser man udelukkende på klima- og miljø ligger Island nr. 1, Canada nr. 2 og Sverige nr. 3.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE