Topnyheder

Fransk eksminister: Vinder Donald Trump, kan klimaaftalen ryge i vasken


Bliver Donald Trump USA's næste præsident, vil det true klimaaftalen fra Paris, advarer Frankrigs fhv. udenrigsminister Laurent Fabius. Foto: Gage Skidmore/flickr

Hvis republikaneren Donald Trump vinder det amerikanske præsidentvalg, risikerer klimaaftalen fra Paris at falde fra hinanden, advarer Frankrigs fhv. udenrigsminister Laurent Fabius, der var en af hovedarkitekterne bag udformningen af aftalen.

- Tænk på den effekt det kommende præsidentvalg i USA kan få. Hvis en klimabenægter bliver valgt, vil det være en stor trussel for den globale handlekraft mod klimaforandringerne, sagde Laurent Fabius på en tale i London ifølge The Guardian.

Donald Trump svarede forleden på præsident Barack Obamas udtalelse om, at klimaforandringerne er samfundets største trussel, ved at kalde det for en af de "dummeste udtalelser, han nogensinde har hørt i politik".

Fabius: Arbejdet er ikke ovre

Donald Trump har også udtalt, at han ikke er overbevist om, at mennesket står bag den globale opvarmning.

Derfor mindede Laurent Fabius om, at man ikke må tro, at arbejdet med klimaaftalen nu er færdigt.

I april i New York accepterede 175 lande formelt klimaaftalen, som der blev opnået enighed om i Paris sidste år. FN presser nu på for at få lande, der samlet står for mindst 55 pct. af drivhusgasudledningerne, til at acceptere, at aftalen kan træde i kraft, så det globale arbejde kan igangsættes.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE