Topnyheder

Krybskytter har dræbt tre personer i jagten på stødtænder


Krybskytter formodentlig på jagt efter elefanters stødtænder har i DR Congos park Garamba skudt og dræbt tre parkbetjente og såret yderligere to, herunder den svenske parkbestyrer.

Amerikanske soldater i nærområdet kom til for at evakuere de nødstedte, og da de ankom fandt de en af de omkomne parkbetjente - de to andre døde efterfølgende af deres kvæstelser. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Parkbetjente sætter hver eneste dag deres liv på spil og er under belejring i Garamba, hvor de beskytter elefanterne fra stærke og militariserede krybskyttestyrker i Garamba, siger chefen for organisationen African Parks, Peter Fearnhead.

Garamba kom i 1980 på FN's Verdensarvliste.

Sidste år blev otte personer dræbt i Garamba af krybskytter. Omtrent 30.000 elefanter bliver dræbt hvert år, hvorefter deres stødtænder sælges på det asiatiske marked.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic