Topnyheder

Australien giver asyl til næsehorn


Dyreværnsorganisationer vil flytte næsehorn ud af Afrika for at sikre artens overlevelse. Foto: Stefan Möhl/flickr

Sidste år blev der dræbt knap fire næsehorn om dagen - det højeste niveau i næsten et årti - og derfor mener organisationer nu, at det er nødvendigt at fjerne en del af arten fra det afrikanske kontinent, hvis den skal overleve.

The Australian Rhino Project og South Africa's Elephants, Rhinos and People (ERP) samarbejder derfor nu om en plan, der betyder, at 80 næsehorn skal flyttes fra Afrika til Australien.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Krybskytter vil tage derhen, hvor det er let at dræbe. Det er lettere at dræbe næsehorn i Afrika end i Australien eller USA, siger ERP's leder, Wouter van Hoven, til Reuters.

- Det er ikke, fordi vi ønsker at fjerne næsehornet fra Afrika, men vi er nødt til at placere nogle af næsehornene i en sikkerhedsboks, tilføjer han.

Planen er nemlig, at næsehornene skal tilbage til det afrikanske kontinent, så snart bestanden begynder at stige, og efterspørgslen på deres horn falder.

Flere og flere næsehorn dræbes

Sidste år begyndte The Exotic Wildlife Association (EWA) sammen med Groupelephant.com at forhandle med myndighederne i Sydafrika om at flytte 1.000 hvide næsehorn over på den anden side af Atlanterhavet for at gå på privateejede ranches i USA.

Der er ca. 25.000 næsehorn tilbage i naturen, og det seneste årti er krybskytteriet taget til. I 2007 blev 13 næsehorn dræbt i Sydafrika, mens tallet i 2014 var på 1.215 - en stigning på godt 9.300 pct.

Sidste år blev der dræbt 1.338 næsehorn i hele Afrika, og langt de fleste dræbes altså i Sydafrika.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE