Topnyheder

Landmænd vil sagsøge kritiske miljøforskere


Bæredygtigt Landbrug vil have miljøforskere til at dementere fejlagtige udsagn. Foto: Pixabay

Landbrugsorganisationen Bæredygtigt Landbrug (BL) mener, at miljøforskere har udtalt sig faktuelt forkert i debatten vedrørende Landbrugspakken. Derfor truer organisationen nu med at lægge sag an for at få forskerne til at dementere deres påstande. Det skriver politiko.dk.

Ifølge BL's formand, Flemming Fuglede Jørgensen, er man ved at gennemgå de mange udsagn fra forløbet, og organisationen vil tage kontakt til forskerne og bede dem dementere deres fejl - ellers vil de i værste fald blive retsforfulgt. Han hævder, at man allerede har fundet eksempler på forkerte oplysninger, men vil dog ikke afsløre hvilke eller hvem der har fremsat dem.

- Hvis de fastholder noget, som er forkert, risikerer de i videst udstræk at få et modifikationssøgsmål. Det er vi nødt til, siger Flemming Fuglede Jørgensen til politiko.dk.

Niels Chr. Nielsen, dekan ved Science & Technology på Aarhus Universitet mener, at landbrugsorganisationen går for vidt.

- Vi er ikke sarte og kan godt tåle kritik, men jeg så gerne, at man frembragte sine synspunkter i en faglig dialog frem for at true med retssager. Jeg synes ikke om metoden, men det er deres valg, siger han.

BL har selv udtalt sig fejlagtigt

BL er da heller ikke tilbageholdende med at føre eller true med retssager, bl.a. har man for nyligt tabt en sag mod Danmarks Naturfredningsforenings tidligere direktør Rene la Cour Sell, og BL har også truet staten med sagsanlæg, hvilket dog blev sat i bero efter korrespondancer med fhv. miljøminister Eva Kjer Hansen (V).

BL er også selv blevet taget i at fremsætte fejlagtige eller vildledende påstande. I et Detektor-program i 2015 blev det betegnet som "vrøvl", da Flemming Fuglede Jørgensen påstod, at ingen har kunnet påvise en effekt af randzoner. I 2016 betegnede Detektor det som "overdrevet", da han havde påstået, at landbruget udgør en fjerdedel af Danmarks samlede eksport.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE