Topnyheder

Salget af buræg falder, mens øko-æg når rekordniveau


Sidste år nåede salget af øko-æg sit højeste niveau nogensinde i Danmark, mens salget af buræg er faldende.

Danskerne køber færre buræg og flere økologiske æg. Det viser nye tal fra Fødevarestyrelsen. Andelen af buræg udgjorde sidste år 46 pct. af det totale ægsalg i Danmark - et fald på 4,1 pct. Samtidig steg salget af økologiske æg med ni pct., og med 12,6 mio. økologiske æg solgt er det det højeste antal nogensinde.

- Det er jo et soleklart nej tak til buræg, vi ser i de her tal. Samtidig tyder tendensen på, at nedgangen for buræg fortsætter, og at salget af økologiske æg bliver ved med at stige, siger Henrik Westh, der er retailmanager hos Dyrenes Beskyttelse, til organisationens hjemmeside.

Netop Dyrenes Beskyttelse har i tre år kørt sin "Ægtivist"-kampagne, der skal få forbrugerne til at købe økologiske æg frem for buræg, og Henrik West mener, at kampagnen har udviklet sig til at være en hel forbrugerbevægelse.

Samtidig har en række supermarkedskæder taget et opgør med buræg: Coop har besluttet at udfase buræg i alle koncernens ca. 1.200 kæder, og det samme har Lidl valgt at gøre i sine danske butikker.

Også efterspørgslen på økologisk svinekød er i hastig fremgang, skriver dr.dk. Faktisk går salget så godt, at landmændene ikke kan følge med, og virksomheden Friland tilbyder nu landmændene penge for at udvide produktionen: Den vil tilbyde landmanden 1.000 kr. for hver enkelt ny so i bestanden - dog maksimalt 300.000 kr. per landmand.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE